2013. május 22., szerda

Friss és üde

Közeledik a nyár, érdemes minél több ételt nyers, friss formában fogyasztani. A nyers zöldségek és gyümölcsök bővelkednek a vitaminok, ásványi anyagok mellett a létfontosságú enzimekben is. Sajnos az emberek többsége csak hőkezelt formában fogyasztja ételeit, azaz enzimhiányosan étkezünk, hiszen a főtt ételek enzimtartalma nulla (43 C fok feletti hőmérsékleten elpusztulnak). Ezért is fontos, hogy főként a nyári időszakban próbáljunk meg a természet rendje szerint étkezni, azaz abban a formában fogyasszuk ételeinket, ahogy a természet kínálja. Ezzel időt, energiát takarítunk meg, sőt, még a szervezetünknek is kedvezünk. Gyümölcsöket és zöldségeket is fogyaszthatunk önmagukban, saláta formájában, illetve turmixolva.

Winklerné Vámosi Nóra - www.fittnok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Magamról

Saját fotó

"Nincs egyetlen pillanat sem az életedben, amikor ne lenne meg mindened, ami a boldogsághoz szükséges.
Gondolkodj el ezen egy pillanatra!
Boldogtalanságodnak az az oka, hogy arra figyelsz, amid nincs, ahelyett, hogy arra összpontosítanál amid éppen most van."
-Anthony de Mello-

111

lap tetejére

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok

Semilin-graphic

Katka szép oldala

ARCHIVUM